Mormors havrekex

Havrekex
Detta är väldigt goda kex som blir som små mjukkakor. Receptet är för en stor sats ca 90 st. Men det går givetvis bra att halvera den. Frys in kexen när de svalnat så att de inte blir så torra.
1l mjölk
1 kg havregryn
500 g smör
4 dl socker
50 g hjorthorn salt
11 dl glutenfri fin mjölmix plus de man behöver till utbakning
Gör så här:
1. Sätt ugnen 250 grader.
2. Smält smöret i en stor panna tillsätt mjölken och sockret. Låt blandningen bli ljummen.
3. Tillsätt havregrynen och rör så att det blir som en gröt.
4. Stjälp upp det på ett bakbord eller arbetsbänken och låt svalna. Under tiden blandar man hjorthornsaltet med mjölet.
5. Knåda in mjölblandningen i gröten.
6. Dela degen i 8 bitar. Kavla ut varje bit och ta ut kakor med ett runt mått t ex. en stor tekopp eller ett pepparkaksmått.
7. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt nagga varje brödkaka med en gaffel.
8. Grädda i mitten av ugnen ca 6 min.
9. Låt svalna under bakduk.
Även vi som inte är glutentottar gillar denna glutenfria variant av havrekex.
/ Mormor